Latest posts

Durven en doen: de energie van Lapis Lazuli

Durven en doen: de energie van Lapis Lazuli

In de oudheid was het dragen van de edelsteen lapis lazuli voorbehouden aan keizers, keizerinnen en koningen en koninginnen. In het oude Egypte bijvoorbeeld droegen heersers ringen met lapis lazuli, en de gemalen steen werd gebruikt om de kroon en scepters in te leggen met blauwe lapis-verf. Tegenwoordig wordt lapis vooral gevonden in India, Nepal, Pakistan en Afghanistan.
De edelsteen stimuleert het keel-chakra. Dit energie centrum reguleert onder meer het vermogen om jezelf eerlijk en open uit te drukken. Het keelchakra is vaak onderontwikkeld bij mensen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen en om aan te geven wat voor hen belangrijk is. Als je het moeilijk vindt om "nee" te zeggen of vaak ondergesneeuwd wordt in gesprekken, dan kan jouw keelchakra wel wat positieve energie en aandacht gebruiken. Lapis lazuli kan je helpen om je bewust te worden van geremdheid en verlegenheid. De steen stimuleert het in jezelf opwekken van moed en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. De steen staat ook voor zelfvertrouwen en lief zijn voor jezelf.
De fysieke werking van Lapis Lazuli: ondersteuning bij keel- en ademhalingsklachten, zoals problemen met de luchtwegen, stemproblemen en stoppen met roken.