Tijgeroog: de energie van bescherming

Tijgeroog: de energie van bescherming

Tijgeroog fonkelt als de ogen van een wijze, alerte en sterke tijger. Deze schitterende edelsteen is goudgeel tot goudbruin, en staat bekend als een steen die bescherming en kracht geeft aan de drager.

De edelsteen geeft een positieve werking af aan het derde chakra: de zonnevlecht. Dit energetische centrum (ter hoogte van de maag) reguleert de instroom en uitstroom van levensenergie en persoonlijke kracht. Het derde chakra staat voor assertiviteit, charisma, een sterk karakter hebben, in je centrum zijn, bij jezelf blijven en negativiteit kunnen afweren.

Een blokkade of defect in het derde chakra merk je op als je vatbaar bent voor invloeden van andere mensen, of als je snel negatieve emoties overneemt van de mensen om je heen. Je kunt ook het gevoel hebben dat je een "energetisch sponsje" bent dat zomaar allerlei indrukken opzuigt waar je eigenlijk helemaal niets mee kunt. 

Tijgeroog kan helpen om onderscheid te leren maken tussen de energie en invloeden die waardevol, inspirerend en opbouwend zijn, en alles wat niet bij jou hoort en bij jou past. Tijgeroog versterkt je aura en persoonlijke kracht, zodat je een sterker schild om je heen draagt waar minder negativiteit doorheen kan komen. De steen geeft een natuurlijke glans aan je karakter, waardoor mensen sneller tegen je opkijken en je bewonderen om wie je bent. 

Fysiek geeft tijgeroog ondersteuning bij maagklachten, leverproblemen, immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.