Aventurijn - Positiviteit

Aventurijn - Positiviteit

Aventurijn is de steen van het hart die staat voor zachtheid, vriendschap, trouw en optimisme. Deze edelsteen brengt positiviteit en opgewekte energie.

Aventurijn ondersteunt bij het ontwikkelen en vasthouden van een optimistische kijk op het leven. Deze groene edelsteen opent je hart, zodat je je kunt blijven openstellen voor positieve energie, nieuwe indrukken, nieuwe contacten en inspirerende levenservaringen.

De belangrijkste boodschap die aventurijn ons kan geven, is de overtuiging dat het okee is om te vragen, en dat het vervolgens ook belangrijk is om jezelf toe te staan om te ontvangen.
Veel mensen weten wat ze willen en waar hun behoeften liggen, maar hebben moeite om die positieve energie te manifesteren of toe te laten in hun leven. Dat kan komen door een tekort aan eigenwaarde, gevoelens van schaamte, het "doe-maar-gewoon-want-dan-doe-je-al-gek-genoeg"-syndroom of andere emotionele blokkades in het hartchakra. Aventurijn activeert je hart-energie op zo'n manier, dat je durft te vragen èn ook durft te ontvangen.

De spirituele en toch ook heel aardse les van aventurijn is "Ik weet wat ik wil, en ik sta mezelf toe om dat met open armen te ontvangen."

Terug naar blog

Bekijk deze edelstenen en sieraden