Citrien - Stabiliteit & Vrolijkheid

Citrien - Stabiliteit & Vrolijkheid

De edelsteen citrien straalt als een klein zonnetje en stuurt hartverwarmende lichtstraaltjes naar je toe.

Het is het kristal van de lente, van nieuw leven en van hoop. Citrien poetst het derde chakra (de zonnevlecht) op en voorziet dat chakra van nieuwe, positieve energie. De steen fungeert als een oplaadpunt van spiritueel zonlicht, een symbool van hoop, leven en warme verbintenissen.

Citrien brengt nieuwe energie naar je derde chakra, het centrum van je zelf. Hier zetelt je wilskracht, je vermogen om met moeilijke situaties om te gaan en in balans te blijven als het leven eventjes wat uitdagender is dan normaal. Citrien helpt je om op een positieve manier te kijken naar het leven, en om er op jouw eigen unieke manier het beste van te maken. Citrien bij je dragen kan voor een blije ommezwaai zorgen als je veel twijfelt of piekert. De edelsteen is het zonnetje in huis!

Steen van stabiliteit, een lichtstraal voor je zonnevlecht

De gele kristallen van citrien stralen een energie van stabiliteit en rotsvaste kracht uit. Het is niet voor niets de edelsteen van hoop en standvastigheid. Citrien laat je beseffen dat sommige dingen nooit veranderen en altijd hetzelfde zullen blijven. Soms gaat er een wolk voor de zon, maar de zon ís er nog steeds. In jou schuilt een liefde en een wilskracht waar je altijd op kunt bouwen. Citrien belicht deze fundamentele kracht in jezelf, en helpt om diezelfde liefdevolle kracht in de ander te herkennen. Deze mooie gele steen helpt op die manier ook tegen eenzaamheid en het gevoel ergens alleen voor te staan. 

Terug naar blog

Bekijk deze edelstenen en sieraden