Hematiet - Zwaartekracht en energie ontladen

Hematiet - Zwaartekracht en energie ontladen

Hematiet is een goede geleider voor prikkels. Het werkt als een bliksemafleider voor zenuwen, indrukken en emoties.

Hematiet activeert de wet van de zwaartekracht en weekt alles los wat niet van nature bij je hoort, om het af te voeren naar Moeder Aarde. Hierdoor ontprikkelt de steen, en hij reinigt je energie, je lichaam en bewustzijn.

Hematiet stimuleert de bloedsomloop, de circulatie van energie in het subtiele lichaam en door de chakra's, werkt bloedzuiverend en temperatuur-regulerend.

Hooggevoelige personen, ook kinderen, hebben baat bij hematiet omdat het overbelasting van het gevoelsleven en de zenuwen voorkomt of verlicht. Hematiet helpt letterlijk om het hoofd koel te houden.

Voel je je overweldigd, overspoeld of overprikkeld, pak de hematiet dubbeplpunt hanger dan even tussen duim en wijsvinger van je niet-dominante hand (de hand waarmee je niet schrijft). Haal drie keer langzaam en diep adem, tel tot tien en stel je voor hoe alles in je lichaam, geest en aura wat niet nodig is of wat schadelijk is voor je energieniveau wegvloeit, terug de aarde in. Je kunt je voorstellen dat er een afvoerputje voor je op de grond is, bestemd voor de overtollige prikkels en voor alle negativiteit die je per ongeluk van anderen hebt overgenomen. Stel je voor hoe je lichaam en geest terwijl je de hematiet aanraakt, energie loslaten die moeiteloos in dit afvoerputje stroomt. Dit kun je zo vaak doen als je wilt en als nodig is. Deze korte aandachtsoefening en reinigende mini-visualisatie met hematiet kan je ontzettend helpen om energetisch in balans te blijven op dagen dat de snelheid van het leven en de wereld om je heen een uitdaging zijn voor je sensitieve aard.

Gebruik hematiet om je edelstenen te ontladen, zodat ze opgebouwde negatieve energie kwijtraken.

Hematiet is ook perfect om te gebruiken als snelle schoonmaker voor je andere edelstenen! Hematiet ontlaadt en reinigt andere stenen namelijk heel erg goed. En de steen is ook nog eens zelfreinigend, geen omkijken naar! Leg simpelweg je een andere steen of sieraad met edelsteen gedurende zes tot acht uren tegen je hematiet hanger aan om de energetische ontlading en zuivering te triggeren.

Terug naar blog

Bekijk deze edelstenen en sieraden