Labradoriet - Energetische Bescherming

Labradoriet - Energetische Bescherming

 

Labradoriet is een goede steen voor (hoog)sensitieve mensen die vaak emoties en energie overnemen van anderen. Labradoriet werkt als een filter voor prikkels, het zuivert de energie die in het dagelijkse leven op je afgevuurd wordt. Als sensitief persoon kun je soms moeite hebben om al deze indrukken te verwerken en los te laten. Deze edelsteen helpt je om je beter af te sluiten.

Labradoriet helpt je om twee levenslessen te begrijpen:

1. Niet alles wat je ziet en oppikt, is automatisch ook jouw verantwoordelijkheid. 
Met andere woorden, als je invoelend en empatisch bent en doorhebt dat iemand anders zich niet goed voelt, betekent dat niet automatisch dat het daarmee ook jouw verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat die persoon zich beter gaat voelen. Als jij oppikt dat iemand "down" is, is het niet per se aan jou om de persoon weer "up" te krijgen.

2. Iets van iemand anders oppikken, zien of doorhebben is niet hetzelfde als iets overnemen en meenemen.
Laat alleen die prikkels en energieën van andere mensen toe die jou kunnen helpen of die constructief en verrijkend zijn voor jouw leven en ontwikkeling. 
Dit is een heel belangrijke les, en hierin schuilt de werking van labradoriet als prikkelfilter: laat alleen toe wat je verheft, wat goed is voor jou. Met andere woorden, als het enkel de intentie van iemand is om stoom af te blazen en jouw dag te vervuilen met geklaag, dan kan labradoriet je helpen om daar energetisch en ook letterlijk, heel mondig "nee" tegen te zeggen. Als je iemand ziet of langs iemand loopt die down is, kan labradoriet je helpen om dat te filteren. Het komt erop neer dat je erkent dat je het oppikt, maar dat je ook leert dat oppikken en doorhebben niet hetzelfde is als overnemen. Iets zien, bijvoorbeeld dat iemand down is, is één ding. Het vervolgens de hele dag van binnen met je meedragen, is iets heel anders.
Labradoriet kan je helpen om hierin een bewuste scheiding aan te brengen. 

Terug naar blog

Bekijk deze edelstenen en sieraden