Armband Lapis Lazuli "DURVEN & DOEN"

€ 11,99

€ 9,59

-20%

Lapis lazuli is de edelsteen van expressie, moed, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De gekleurde glazen kraaltjes in deze edelsteen-armband staan symbool voor de chakra's, de subtiele energetische centra in ons lichaam.De kralen zijn 8 mm groot en zitten aan een elastisch bandje.

Meer details

product description

In de oudheid was het dragen van de edelsteen lapis lazuli voorbehouden aan keizers, keizerinnen en koningen en koninginnen. In het oude Egypte bijvoorbeeld droegen heersers ringen met lapis lazuli, en de gemalen steen werd gebruikt om de kroon en scepters in te leggen met blauwe lapis-verf. Tegenwoordig wordt lapis vooral gevonden in India, Nepal, Pakistan en Afghanistan.
De edelsteen stimuleert het keel-chakra. Dit energie centrum reguleert onder meer het vermogen om jezelf eerlijk en open uit te drukken. Het keelchakra is vaak onderontwikkeld bij mensen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen en om aan te geven wat voor hen belangrijk is. Als je het moeilijk vindt om "nee" te zeggen of vaak ondergesneeuwd wordt in gesprekken, dan kan jouw keelchakra wel wat positieve energie en aandacht gebruiken. Lapis lazuli kan je helpen om je bewust te worden van geremdheid en verlegenheid. De steen stimuleert het in jezelf opwekken van moed en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. De steen staat ook voor zelfvertrouwen en lief zijn voor jezelf.

De overige sierkralen staan symbool voor alle zeven chakra's (energetische centra). Dus niet alleen je keelchakra krijgt positieve energie met deze armband: de andere stenen brengen je hele lichaam en aura in balans:

  • roze (rechts, glas): basischakra, je vermogen om te aarden en goed voor jezelf te zorgen
  • oranje (glas): buikchakra, dit staat voor veiligheid en tevreden zijn met jezelf
  • geel (tijgeroog): assertiviteit, beuwst met je energie omgaan, een positieve uitstraling hebben
  • groen (natuursteen): het hartchakra staat voor liefde, vertrouwen, vergeving en warm contact met andere mensen
  • turquoise: het hogere hart, dit staat voor spirituele liefde en de bescherming van je gids
  • lapis, het vijfde chakra, ter hoogte van de keel, voor moed en zelfvertrouwen
  • amethist (paars, links op de foto) combineert de kracht van chakra zes en zeven: intuïtie, zingeving en zielewijsheid.

Draag deze armband gerust iedere dag. 's Nachts kun je hem opladen in maanlicht. Dan is de energie de volgende dag weer zuiver en neutraal.


De blauwe kralen zijn van echte lapis lazuli. De fabrikant heeft ze gecoat met een gekleurd waslaagje om de stenen donkerder te maken. In sommige landen vindt men dat mooier.
Dit waslaagje kan in het begin iets afgeven. Als je het armbandje even afspoelt of weekt, zul je zien dat het blauw lichter en levendiger wordt. 
De edelsteenkralen zijn geregen aan stevig, dik elastiek. Elastiek is natuurlijk rekbaar, toch adviseren we om de armband altijd heel beheerst en voorzichtig om en af te doen. We kunnen geen garantie geven op het elastiek.

accessories