Edelstenen, kristallen en mineralen zijn creaties van Moeder Natuur en net als wij mensen zijn ze ontvankelijk voor prikkels en gevoelig voor energie. Het is belangrijk om je stenen regelmatig te ontladen (reinigen) en weer op te laden.
Reinigen herstelt de oorspronkelijke kracht en kwaliteit van je edelsteen. Opladen “boost” en optimaliseert de energie van de steen en jullie onderlinge chemie.

EDELSTENEN REINIGEN

Er zijn verschillende manieren om je edelstenen te reinigen. De meest simpele manier is met stromend (kraan- of mineraal)water. Omdat niet ieder mineraal tegen water kan, raden we dit af. Zeker bij sieraden waarbij de steen niet is gezet maar gelijmd, kan water schade veroorzaken. Hieronder een aantal alternatieve methoden om stenen te reinigen:


seleniet
  • Seleniet, de engelensteen. Seleniet is een gips-achtig mineraal dat ontlaadt, zuivert en negatieve energie verwijdert. Stop je edelsteensieraad of kristal ’s nachts in een buidel met seleniet, en ’s ochtends is je steen weer schoon. Een soort wasmachine voor stenen!
  • Zwarte toermalijn. Geschikt voor stenen die je voor het eerst in gebruik neemt of die al door anderen zijn gedragen/vastgehouden. Stop je steen met een stuk toermalijn in een buidel of kistje, of leg hem er tegen aan, en na 6-8 uren is de energi van je kristal weer zuiver.
  • Maanlicht: maanlicht reinigt, ontlaadt en zuivert iedere steen.
  • Moeder Aarde: een steen begraven werkt ook heel goed om de energie van een steen weer te neutraliseren. Pas wel op met vochtige grond: niet iedere steen reageert daar goed op.

EDELSTENEN OPLADEN

Na het schoonmaken moet je je kristal of mineraal weer opladen. Dit zorgt ervoor dat de steen weer gaat stralen en zijn positieve effecten optimaal op jou kan overdragen:


gouden driehoek oplaadset
  • De Gouden Driehoek: een set van drie soorten edelstenen. Deze fantastische combinatie van bergkristal, amethist en rozenkwarts zorgt voor een positieve powerboost voor iedere edelsteen die je erop legt. Het voordeel van deze drie stenen is dat ze ook veel positieve energie afgeven in je huis, werkplek of praktijkruimte.
  • Zonlicht verwarmt stenen en laadt ze binnen no-time weer op. Kijk wel uit, sommige stenen verbleken in de zon.
  • Reiki: plaats een steen in je handen en stem je af op de helende stroom van universele levensenergie (reiki). Na enkele minuten is de steen krachtig opgeladen. Voordeel is dat de steen je tijdens het reiki geven veel kan vertellen of beelden kan laten zien. Heb je nog geen reiki geleerd? Kijk hier voor de online cursus.

Praktische tips

Reinig je stenen regelmatig. Stenen die je iedere dag bij je draagt, moet je vaker schoonmaken dan andere stukken die je bijvoorbeeld in je vitrinekast hebt liggen of die je af en toe bij meditaties gebruikt. Reinig stenen ook iedere keer als je ze uitleent. En in tijden van stress en spanning kun je ook merken dat je stenen meer opgeladen moeten worden dan anders. 

We hopen dat onze met zorg en aandacht uitgezochte edelstenen jou op alle fronten geluk, harmonie en kracht zullen brengen!