Barnsteen "Diepe Ontspanning"

€ 12,50

Barnsteen werkt met een diepe, helende energie in op je vermogen om te ontspannen en te herstellen.

Deze geel-oranje zonnestraal is eigenlijk geen edelsteen, maar een van naaldbomen afkomstig hars, dat gedurende miljoenen jaren is gevormd. Soms zitten er ook plantenresten, zaadjes of insecten in. Het is een heel bijzonder geschenk van Moeder Aarde dat kan bijdragen aan ons welzijn.

Meer details

product description

Barnsteen laadt je batterij op met warmte en helende energie.

De belangrijkste betekenissen van barnsteen zijn ontspanning en warmte. Het hars verwarmt je op verschillende niveau's:

Fysieke warmte: barnsteen stimuleert het zelfgenezend vermogen en helpt het lichaam om effectief te ontspannen.
Geestelijke warmte: barnsteen verwarmt je hart en helpt je drukke geest om zich te herstellen na tijden van stress.
Spirituele warmte: barnsteen brengt je energie tot rust, wat fijn is bij hoogsensitiviteit, overprikkeling en in tijden van intense spirituele ontwikkeling en groei.

A-kwaliteit barnsteen

Lichte en transparante barnsteen is best zeldzaam. We hebben een voorraad bijzonder mooie barnsteen ontvangen. De stukjes zijn ongeveer 4-5 cm groot. Ze zijn allemaal anders van vorm. Ze zijn mooi glad, maar door de manier waarop ze in de natuur zijn ontstaan, kun je wel grillige stukjes en groeven zien en voelen. Dit maakt de barnsteen authentiek en levend.
We hebben de exemplaren voor je gereinigd en opgeladen. Wil je dit zelf thuis ook doen, lees dan onze blogs over seleniet en salie voor tips. 
Je ontvangt onderstaande ontspanningsmeditatie op papier bij je barnsteen.


Mediteren met Barnsteen: diepe ontspanning

Barnsteen kan je helpen om snel en gemakkelijk een dieper niveau van ontspanning te bereiken. De verwarmende en kalmerende energie maakt je mentaal en fysiek loom en relaxed zodat je zonder weerstand kunt opladen en herstellen.

1. Voorbereiding.
Zorg dat je minimaal tien minuten de tijd hebt en niet gestoord kunt worden. Houd je van stilte of muziek? Wierook of kaarslicht? Schep een fijne sfeer voor jezelf. Ga zitten of liggen, met je barnsteen binnen handbereik.

2. De ademhaling vertragen.
Richt je aandacht op je ademhaling. Begin te tellen: adem in vijf tellen diep en langzaam in, houd je adem vijf tellen vast, adem in vijf tellen langzaam en bewust uit, en wacht weer vijf tellen voordat je opnieuw gaat inademen. Dit ritme van vier maal vijf seconden (inademen - vasthouden - uitademen - vasthouden) is een zeer oude yogische ademhalingstechniek die de geest tot rust brengt en het lichaam opent voor nieuwe energie. Herhaal dit ritme van ademhaling minimaal tien keer. Pak dan je barnsteen en leg hem op je navel.

3. De energie van barnsteen absorberen.
Blijf ademhalen in het ritme van vier maal vijf tellen. Wellicht ontdek je dat dit heel snel automatisch gaat, dat je je er niet meer zo sterk erop hoeft te concentreren. Rocht je aandacht op de barnsteen - zo licht als ie is, zul je het zonnige hars toch voelen rijzen en dalen op het ritme van je ademhaling, bij je navel. Je navel is het centrum, het heilige midden van je lichaam. Je kern, je in- en uitgaande energiecentrum, de zonnevlecht, de hara - allemaal mystieke termen voor de heilige tempel van kracht die in de buurt van je navel is te vinden. Voel hoe je via je navel de energie van barnsteen opneemt, alsof je via de barnsteen kunt bijtanken aan de kracht van Moeder Aarde, van de zon, van de kosmos. Met iedere inademing absorbeer je vitale warmte en levenskracht, die zich door je hele lichaam verspreidt. Geniet van deze hartverwarmende energie, voel je lichaam ontspannen. Ervaar de zwaartekracht, de loomheid, de rust en relaxte vibratie van barnsteen, op je, in je en om je heen. Alles is warm en kalm en veilig. Ontspan, geniet, voel jezelf tot rust komen. Je bent aan het opladen met hele zuivere, fijne energie. Voel je vrij om zo lang als je wilt te genieten van stap 3. Enjoy!

4. Afsluiten en nazorg.
Hoogstwaarschijnlijk voel je na een poosje intuïtief aan dat de meditatie klaar is, dat het genoeg is. Als je dit lastig vindt, kun je vooraf ook een timer zetten op tien minuten of langer. Open je ogen, en zucht een paar keer diep. Rek je uit. Drink een groot glas water. Neem de tijd om weer helder en wakker te worden. Bedank jezelf voor dit moment van ontspannen en opladen. Sta voorzichtig op en ga dan verder met je dag.