Ammoniet hanger "Je Energie Centreren"

Dit product is niet meer op voorraad

€ 27,99

€ 25,19

-10%

Een ammoniet schelp is een exclusief en uniek sieraad dat letterlijk miljoenen jaren oud is.

Ammonieten zijn uitgestorven weekdieren. Ze bevolkten miljoenen jaren geleden de wereldzeeën. De gefossiliseerde schelp van de ammoniet staat bekend om zijn perfecte spiraal die groeit volgens de heilige geometrie van de Gulden Snede en de Fibonacci reeks. Een sterk staaltje rekenkunst van Moeder Aarde!

Meer details

product description

Centreer je energie: van buiten naar binnen

De spirituele boodschap van de Ammoniet is de kracht van inkeer. Ammoniet nodigt je uit om naar binnen te gaan, om je aandacht te richten op je innerlijk leven. In de diepere lagen van je bewustzijn schuilt een oeroude wijsheid, die je met behulp van de energie van de Ammoniet in jezelf kunt aanboren. 

De spiraalbeweging waarin de Ammoniet schelp is gegroeid, staat symbool voor het aarden en centreren van je energie: teruggaan naar je basis, naar de kern van jezelf. Zijn wie je bent, zonder opsmuk, goed genoeg zoals je bent, zonder voorwaarden. De Ammoniet stimuleert acceptatie, focus en een herwaardering van eenvoud. 

Door je aandacht naar binnen te richten, en je niet te laten afleiden door impulsen en invloeden van buitenaf, win je aan wilskracht en levensenergie. Je kunt dan goed bij jezelf blijven. Je kunt dit ook vertalen als "het oog in de storm zijn": de buitenwereld raast voort, in chaos en drukte, maar jij bent stil van binnen en daardoor een bron van kracht en wijsheid.

Oefening: effectief centreren van je energie en aandacht

Een praktische en snelle manier om jezelf te centreren en je aandacht naar binnen te richten, is door met je ogen langzaam een spiraalvormige beweging te maken die steeds kleiner wordt. Begin heel groot, laat gerust je hoofd en nek meedraaien, terwijl je je ogen in een traag tempo in een spiraalvormige beweging door de kamer laat gaan. Eerst heel groot, en steeds iets kleiner, totdat je je hoofd niet meer beweegt en de beweging heel subtiel alleen nog met je ogen maakt. Sluit dan je ogen, en stel je voor dat je innerlijke blik en aandacht in diezelfde langzame spiraaldans heel diep naar binnen gaat, tot je in je eigen kern terecht komt.

Als je deze oefening drie keer per dag uitvoert, zul je zien dat je een sterker zelfbewustzijn creëert en beter bij jezelf, dus in je centrum, kunt blijven.

Focus op de natuurlijke perfectie en harmonie

Ammoniet staat ook symbool voor de perfectie die van nature in ons schuilgaat. De aarde, de natuur, de schepping: alles wat leeft is perfect op elkaar afgestemd. Alles groeit en bloeit op zijn eigen, unieke manier. De heilige geometrie van de schepping zie je terug in de patronen waarin bloemblaadjes, bladnerven, verenpatronen en schelpen groeien. Mensen, dieren, planten, bloemen en edelstenen: samen vormen we een mandala van eenheid, harmonische liefde en bewustzijn.
De herhaling en de groeiwijze van de spiraal in de Ammoniet staat symbool voor deze orde, samenhang en perfectie.

Bestel deze oeroude hanger vol energie en wijsheid

De hangers zijn afkomstig uit Marokko. Ze zijn allemaal uniek. De voorkant is gepolijst, de achterzijde is ruw. Je ziet soms natuurlijke groeven of lijntjes, dit zijn geen beschadigingen maar de handtekening van moeder natuur, het maakt de ammoniet authentiek en zuiver. De hangers zijn ongeveer 4 cm groot en je krijgt er van ons een zwarte veter met sluiting bij. Wil je liever een verzilverde ketting? Kijk dan even bij het tabblad "ACCESSOIRES"..

accessories