Edelstenen combineren

Het kan voorkomen dat meerdere edelstenen je aanspreken. Of je draagt graag een armband en een hanger, maar je weet niet of de werking wel samengaat. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het combineren van edelstenen. 

Allereerst, Moeder Aarde heeft geen handboek met regels of een gebruiksaanwijzing meegeleverd bij de edelstenen die in haar schoot zijn gegroeid. Dit verklaart ook waarom je vaak verschillende uitleg en interpretaties tegenkomt als je iets opzoekt over edelstenen en hun gebruik en werking. Veel mensen voelen het zelf in, en dat is oké. Volg altijd je gevoel, dat is een goede leidraad en raadgever in het dagelijkse leven! In de praktijk betekent dit dat je gerust edelstenen mag combineren wanneer: 

  • de kleurencombinatie van de stenen je aanspreekt
  • de set mooi staat bij je haar, ogen en outfit
  • je gewoonweg direct verliefd bent op de combinatie
  • je blij wordt van de combinatie
  • het voor je gevoel allemaal klopt en perfect is
  • de betekenissen van de verschillende stenen voor jouw gevoel en in jouw beleving goed matchen

Raadt iemand anders jou een combinatie aan en vind je de kleurenmix niet mooi of staat het je om een andere reden tegen, luister dan ook naar je gevoel! 

In principe mag je dus alle stenen combineren, maar er zijn toch een paar uitzonderingen of dingen waar je even op moet letten. En dat zijn:

  • Zorg dat de betekenissen elkaar niet lijnrecht tegenspreken. Combineer geen rustgevende steen met een activerende steen. Dus rozenkwarts en rode jaspis gaan niet goed samen, dan raakt je systeem in de war. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor stenen voor afsluiten/beschermen die je liever niet combineert met stenen voor openheid en spontaniteit... dat bijt elkaar.
  • Weet dat het dragen van meerdere edelstenen de werking van die verschillende stenen kan versterken. Dit kan overweldigend zijn. Houd dus in de gaten hoe je voelt bij het dragen van meerdere edelstenen. Merk je dat je je gejaagd, prikkelbaar, duizelig, moe of anderszins onprettig voelt, schakel dan even terug naar één of geen steen. 

Voor de rest: experimenteer en volg je gevoel! Zo schrijf je je eigen, levende, edelstenen handboek, en zo wordt je je eigen kristallen expert!

Liefs,
Bas van Aurana

ps Heb je toch nog een vraag hierover of wil je even iets checken en zeker weten, neem dan gerust contact op!