Kies de edelsteen die bij je past

Wellicht ben je al betoverd geraakt door de schoonheid, kleurenpracht en bijzondere uitstraling van edelstenen en kristallen. Maar hoe kies je nu eentje uit die je met een goed gevoel (en positief effect) kunt gaan dragen?

Het is niet moeilijk en je kan en mag zélf kiezen. Want er is een groot misverstand: mensen menen vaak dat ze dit niet zelf kunnen of mogen. Men heeft de neiging om eerder te vertrouwen op externe bronnen dan op het eigen gevoel:

  • men raadpleegt een boek over edelstenen
  • men raadpleegt een expert of iemand met meer ervaring
  • men vraagt iemand om te pendelen 

Allemaal niets mis mee, maar realiseer je dat Moeder Aarde geen handboek met regels of strakke gebruiksaanwijzing heeft meegeleverd met de kristallen die in haar schoot zijn gegroeid. Daarom is het zo ontzettend persoonlijk en daarom is de mening of expertise van iemand anders ook altijd persoonlijk. Met andere woorden, wat goed is voor de een, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Het is dus echt beter om zelf te kiezen! Bovendien, veel mensen dragen edelstenen met als doel om dichterbij zichzelf en de eigen wijsheid te komen. Wat is nu een beter begin van dat doel, dan het zelf uitkiezen van de edelsteen die je zult gaan dragen ter ondersteuning op je spirituele pad?

Kortom, laat je onzekerheid en zorgen los. Jij kunt prima kiezen! Hoe? Gewoon, zo:

  • Kijk naar de kleuren van de edelstenen en sieraden. Welke kleur spreekt je aan? Welke staan je tegen? Welke passen bij jou? Laat de kleuren van je stenen gerust matchen of juist afsteken bij de kleuren van je kleding. Jouw kleurenpalet en de voorkeuren op dat vlak zeggen veel over je persoonlijkheid en het is goed om de kleur van je edelsteen hierop aan te laten sluiten. Waarom zou je een steen dragen als je de kleur niet mooi vindt? Als iets niet goed voelt, is het vaak ook niet goed voor je. Dus laat je leiden door jouw unieke gevoel voor schoonheid - dan zit je altijd goed! Wat je mooi vindt, past bij je - zo simpel is dat.
  • Kijk naar de betekenissen, uitleg en trefwoorden in de omschrijvingen op onze site. Raakt iets je? Bingo! Maakt je hart een sprongetje, raak je ontroerd, kun je je helemaal ergens in vinden? Hebbes, die steen is voor jou! 
  • Een armband is niet beter dan een losse steen. Een hanger is niet minder effectief dan een ruwe steen in de vensterbank, of andersom. Kijk naar de vorm en uitvoering die jij mooi vindt en waar jij je comfortabel bij voelt. Draag je nooit armbanden, dan sla je die even over. Loop je altijd met een tas of clutch, doe daar dan een mooie knuffelsteen in. Of speld een hanger aan de binnenkant van je blouse. Kijk, experimenteer, ervaar. Zo kom je erachter wat voor jou werkt. Kies dus altijd wat jij mooi vindt en waar jouw hart naar uitgat. Vertrouw op je eigen smaak en voorkeuren - niet op die van iemand anders. Jouw gevoel voor esthetiek is de beste leidraad in dit leven!!
  • Je kunt ook kiezen op basis van sterrenbeeld. Dan zit je altijd wel goed, die stenen passen altijd wel bij je. We hebben hier een speciaal overzicht: https://c534de.myshopify.com/collections/sterrenbeeld-edelsteen-hangers
  • Wil je kiezen voor iemand anders? Verplaats je dan even goed in die persoon. Wat gun je hem of haar? Kijk op basis daarvan naar de werking en betekenissen van de edelstenen. Wat is zijn of haar lievelingskleur? Dat is ook een mooie manier van kiezen. 
  • Weet dat stenen onderdeel zijn van de natuur, van de schepping, van de kosmos - de levensenergie en liefde van het universum stroomt erin, en we zijn er subtiel en onbewust mee verbonden, net zoals met het dierenrijk, met de bloemen en de elementen. Stenen zijn geen vijanden, stenen zijn vrienden. Iedere steen kan je een les en boodschap geven, dus durf te luisteren. Luister naar jezelf, naar de edelsteen - en af en toe naar iemand anders maar volg vooral je eigen inzicht en gevoel op dit pad!

Liefs van Bas van Aurana